Παναγιώτης Βραννάς – Παρουσίαση Εκτροφέα


Ονομάζομαι Παναγιώτης Α. Βραννάς με κωδικό εκτροφέα G176. Είμαι μέλος του ΠΣΕΠΠ τα τελευταία τρία χρόνια και ασχολούμαι κυρίως με την εκτροφή των Agapornis.

Από μικρός είχα μια ιδιαίτερη λατρεία στα ζώα, δεν θυμάμαι καμία περίοδο της ζωής μου που να μην υπήρχαν κατοικίδια στο σπίτι. Η πρώτη μου επαφή με τα πτηνά συντροφιάς ήταν περίπου στα 10 μου χρόνια. Θυμάμαι την μητέρα μου που μου είχε αγοράσει ένα ζευγάρι zebra finch και με χαρά μου τα είχε φέρει στο σπίτι. Όπως ήταν λογικό τα zebra finch γεννοβολούσαν σαν τρελά με αποτέλεσμα να τα λατρέψω και να αναζητήσω σχετικά σύντομα καινούριες προκλήσεις (εκτροφής). Αυτό συνεχίστηκε για χρόνια ώσπου αρχές του 2011 απέκτησα το πρώτο μου Agapornis και τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν. Το ένα έφερε το άλλο και γρήγορα βρέθηκα να έχω αρκετά ζευγάρια. Το ίντερνετ βοήθησε αρκετά στο να ανακαλύψω αρκετές πληροφορίες για αυτά τα πτηνά και να τα αγαπήσω ακόμα περισσότερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ότι βρίσκουμε στο ίντερνετ είναι και απαραίτητα σωστό! Αυτός ήταν και ο λόγος που με ώθησε να δημιουργήσω το δικό μου γκρουπ στο facebook όπου και δημοσίευα τα πρώτα μου άρθρα.

Βραννάς Παναγιώτης - Περιοδικό Agapornis.infoΗ πρώτη μου επαφή με διαγωνισμούς πτηνών ήταν το 2014 στην έκθεση του ΠΣΕΠΠ. Δειλά- δειλά παρουσίασα εκεί κάποια πουλιά από την εκτροφή του 2013 και 2014. Μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου με αυτό το σόου άλλαξε πολλά στον τρόπο που σκεπτόμουν μέχρι τότε. Αμέσως μετά το σόου μου μπήκε η ιδέα να δημιουργήσω το πρώτο κλαμπ για Agapornis στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε και ούτε υπάρχει κάποιος σύλλογος αποκλειστικά για παπαγάλους η δημιουργία ενός κλαμπ για συγκεκριμένο είδος παπαγάλων ακούστηκε λίγο αστεία. Όμως δεν δίστασα ούτε ένα λεπτό και με την στήριξη του Δ.Σ του ΠΣΕΠΠ ξεκίνησα το κλαμπ. Από την πρώτη μέρα το κλαμπ είχε αμέριστη υποστήριξη από το βελγικό κλαμπ για Agapornis BVA. Μέσω του κλαμπ εκδίδουμε το περιοδικό Agapornis.info σε συνεργασία πάντα με το BVA.

Το αγαπημένο μου κομμάτι στην εκτροφή είναι η γενετική. Πιστεύω πως κάθε σοβαρός εκτροφέας πρέπει να κατέχει το κομμάτι της γενετικής, έστω τα εντελώς βασικά πράγματα. Θεωρώ μεγάλη μου επιτυχία το ότι μου έχει ζητηθεί να γράψω άρθρα γενετικής σε δύο περιοδικά του εξωτερικού το γερμανικό ‘PARROTS’ και για το περιοδικό της αμερικάνικης ομοσπονδίας πτηνών (national bird show society).

Στο εκτροφείο μου δουλεύω σχεδόν με όλα τα μέλη της οικογένειας τον Agapornis αλλά κατά κύριο λόγο με τα Agapornis roseicollis.

Agapornis roseicollis: green, D green, DD green, ino green, opaline green, opaline-ino green, cinnamon green, orange face green, blue, D blue, DD blue, violet blue, violet opaline bl, opaline-ino blue, aqua, D aqua και ino aqua.
Agapornis ficheri: green, ino green και opaline green.
Agapornis nigrigenis: green, dilute green, blue, blue violet και dilute blue.
Agapornis lilianae: green.
Agapornis personatus: ino green.
Agapornis canus: green.
Agapornis taranta: green, D green.

Επίσης εκτός από τα Agapornis εκτρέφω και Psilopsiagon aurifrons ή αλλιώς γνωστά ως mountain parakeets.

Βραννάς Παναγιώτης - Cinnamon Agapornis Roseicollis baby
Βραννάς Παναγιώτης - Cinnamon Agapornis Roseicollis pair
Βραννάς Παναγιώτης - D  Blue Opaline Agapornis Roseicollis
Βραννάς Παναγιώτης - D aqua x ino aqua Agapornis roseicollis pair
Βραννάς Παναγιώτης - D green Agapornis roseicollis
Βραννάς Παναγιώτης - D  D V blue opaline agapornis roseicollis
Βραννάς Παναγιώτης - DD Opaline Blue Agapornis Roseicollis
Βραννάς Παναγιώτης - Ino Aqua Agapornis roseicollis
Βραννάς Παναγιώτης - Opaline Green Agapornis Roseicollis
Βραννάς Παναγιώτης - Best of Show
Βραννάς Παναγιώτης - Best of Show