Υβρίδια Grey Singer x Green Singing finch


Υβρίδια από διασταύρωση Grey Singer“ Serinus Leucopygius”X Green Singing finch (yellow fronted canary) “Serinus Mozambicus”

Από αυτήν την διασταύρωση πήρα δύο πουλιά διαφορετικής εμφάνισης.

Α) Το πρώτο έχει πάρει τα στίγματα του πατέρα στο λαιμό και έχει κίτρινο χρώμα στο ξεκίνημα της ουράς, φαίο χρώμα στο στήθος ,στην πορεία του πουλί έδειξε να είναι θυλικό μια και έκανε αυγά μέσα στην ταίστρα . Κελαιδά και αυτό μια και προέρχεται απο είδος πουλιού που κελαιδά και το θηλυκό , και είναι αρκετά φλύαρο και κινητικό .

a1a2

Β) Το δεύτερο έχει πιο ανοιχτό χρώμα και τα στίγματα που έχει στο λαιμό μοιάζουν αρκετά με της θηλυκιάς (το θηλυκό Μοζαμβίκης κάνει κολιέ στο λαιμό απο συννεχόμενα στίγματα ) , με αποτέλεσμα να με ξεγελάσει γιατί το νόμιζα θηλυκό και τελικά είναι αρσενικό ,στο ουροπήγιο έχει λευκό χρώμα έχει χάσει το αρχικό κίτρινο αλλά μερικά φτερά της ουράς και τα πτερύγια παρουσιάζουν ελαφριά κίτρινη απόχρωση . Το έχω ζευγαρώσει με θηλυκό Μοζαμβίκης αλλά μέχρι τώρα δεν έχω πάρει κανένα γόνιμο αυγό . Ίσως δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμη ώστε να μπορεί να γονιμοποιήσει . Σαν γονέας είναι πολύ φιλότιμος μεγάλωσε τρία μικρά διασταύρωσης (Red Siskin X Καναρίνι Fife ) σαν να ήτα δικά του .

DIGITAL CAMERA

b2

Σημείωση και τα δύο φύλα κελαηδούν.

Αρσενικό Grey Singer“ Serinus Leucopygius”

dsc_0098_cr

serinus-mozamvicus

 

Θηλυκό Green Singing finch (yellow fronted canary) “Serinus Mozambicus

Άρθρο από το μέλος του ΠΣΕΠΠ Πανέρα Γιώργο